Medik8

 

Medik8 is een Engels bedrijf dat huidverbeterende producten en behandelingen ontwikkelt. Deze zijn vooral gericht op anti-ageing, acne, roodheid en hyperpigmentatie. De instituutsbehandelingen van Medik8 zijn gericht op het aanbrengen van chemische peels.

Deze peels, waarbij we de bovenste laag van de huid verwijderen, geven een zichtbare verbetering van het uiterlijk. We maken daarbij gebruik van natuurlijke zuren zoals amandelzuur, melkzuur en salicylzuur.

De oprichter van Medik8, de farmaceut Elliot Isaacs, heeft als belangrijke filosofie: resultaat zonder irritatie.

 

Wat kunt u verwachten?
Allereerst krijgt u een uitleg van de behandeling en maken we een plan van aanpak. Wij raden aan om voorafgaande aan uw eerste behandeling thuis een priming kit te gebruiken.

Op de dag van de behandeling
Na een reiniging wordt de peel aangebracht en daarna geneutraliseerd, dit geeft een ietwat branderig gevoel. Daarna wordt afgesloten met serums, crème en een hoge zonnebescherming. Na 2 dagen kan er een milde schilfering ontstaan.

Er zijn verschillende peels:

Age peel
Een combinatie van amandel- en melkzuur vervaagt fijne lijntjes en rimpels. Door de huidvernieuwing voelt de huid fris en oogt glad.

Eye peel
Een zachte maar effectieve oplossing om de huid rond de ogen aan te zetten tot verbetering door middel van celvernieuwing en regeneratie. Dit vermindert fijne lijntjes en kraaienpootjes. Ook deze peel is op basis van amandelzuur en melkzuur.

White peel
Een effectieve manier om een heldere en egale huid te bereiken. Het vermindert de aanmaak van melanine en werkt op ouderdomsvlekken, vlekjes na acne en oppervlakkige pigmentatie. White peel bevat melkzuur en fytinezuur.

Beta peel
Brengt acne onder controle en verlaagt het risico op littekens. Het salicylzuur helpt het oplossen van talg zodat acne uitbraak kan afnemen. Het azelainezuur doodt de bacteriën die de acne veroorzaken. Deze peel werkt op verstopte poriën, mee-eters en puistjes.

 

behandelingen